Wij distilleren voor iedereen die van authentieke spirits houden, die allesbehalve de ‘gewoon’ zijn.

Wie wij zijn

Een slijterij, proeflokaal, distilleerderij en distributeur worden gerund door een hechte 'familie' van collega's met elk hun expertise. Deze expertise vormt de basis voor onze likeuren, jenevers, bitters, brandewijnen, een Amsterdamse dry gin en diverse andere producten, allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een passie voor distilleren. Gelegen in hartje Amsterdam, met een echt Amsterdams karakter en mentaliteit, is onze distilleerderij de thuisbasis voor merken als Damrak Gin, Bols en natuurlijk ons ​​eigen Wynand Fockink assortiment.

'Een breed scala aan verschillende producten, allemaal samen bekend als ons beroemde Wynand Fockink-assortiment'

Wat wij doen

Door al onze ingrediënten één voor één met de hand te kiezen, maken we de beste, meest unieke en heerlijke drankjes met de meest verbazingwekkende kleuren. Deze ingrediënten krijgen allemaal hun eigen perfecte verwerkingswijze om jou van spot-on smaken te voorzien.Een zeer indrukwekkend assortiment met uitmuntende kleuren en smaken, stuk voor stuk gemaakt zoals vroeger.

'De perfecte mix van authenticiteit en moderne innovatie.'

Waar wij in geloven

Alles heeft een reden vanwege zijn geschiedenis en wij ook. Dingen die in het verleden zijn gedaan, zijn bedoeld om in de toekomst van te leren, maar onze geschiedenis is er een waar we trots op zijn dat we ze opnieuw kunnen waarmaken.Onder leiding van Wynand Fockink en zijn nazaten groeide de likeurstokerij in 1954 uit tot een van de grootste van Nederland en bleef groeien in de jaren daarna.Met handelshuizen in Berlijn, Wenen, Brussel en Parijs is onze distilleerderij door hard werken en vakmanschap blijven groeien tot het hoogwaardige merk dat we vandaag de dag zijn.

Het enige is: de wereld verandert, en de mensen ook. Dus om je verleden in de toekomst te laten werken, moet je precies de juiste aanpassingen maken om met de tijd te veranderen zonder je wortels en authenticiteit te verliezen.

'Wij geloven dat je je verleden nodig hebt om succesvol te zijn in de toekomst.'

Geschiedenis

In de zeventiende eeuw, toen de VOC-schepen kruiden, specerijen en suiker naar Amsterdam brachten, begon men op grotere schaal likeuren te stoken.In die tijd was likeur alleen voor de rijken vanwege de hoge prijzen en de welvaart binnen Amsterdam.De oprichter, Wynand Fockink, liet alles met succes over aan zijn enige erfgename Maria. Wynand Fockink was tot 1954 een familiebedrijf, met trots doorgegeven en gerund door generatie na generatie.

'Dankzij het grote succes in Nederland en de mogelijkheid tot export, kon de distilleerderij succesvol internationaal opereren.'