Wij distilleren voor iedereen die van authentieke spirits houdt. Spirits die allesbehalve de ‘gewoon’ zijn.

Wie wij zijn

Een slijterij, een proeflokaal en een distilleerderij gerund door een hechte 'familie' van collega's met elk hun eigen expertise. Deze expertise vormt de basis voor onze likeuren, jenevers, bitters, brandewijnen, een Amsterdamse dry gin en diverse andere producten. Allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten met een passie voor distilleren. Gelegen in hartje Amsterdam, met een echt Amsterdams karakter en mentaliteit, is onze distilleerderij het hart voor merken als Damrak Gin, Bols en natuurlijk ons ​​eigen Wynand Fockink assortiment.

'Een breed scala aan producten, bekend als ons beroemde Wynand Fockink-assortiment'

Wat wij doen

Door al onze ingrediënten één voor één met de hand te selecteren, maken we de beste, unieke en heerlijke drankjes met de mooiste smaken. Al deze ingrediënten worden op hun eigen manier door onze distillateurs verwerkt om u van bijzondere smaken smaken te voorzien. Dit resulteert in een zeer indrukwekkend assortiment met uitmuntende smaken, gemaakt zoals vroeger.

'De perfecte mix van authenticiteit en innovatie.'

Waar wij in geloven

Van onze geschiedenis kunnen we niet alleen leren, wij laten ons er ook graag door inspireren. Onze rijke historie, in combinatie met innovatie en vakmanschap maken de hoogwaardige producten van vandaag.

De wereld verandert en de mensen ook. Om je verleden in de toekomst te laten werken, moet je precies de juiste aanpassingen maken om met de tijd mee te gaan zonder je wortels en authenticiteit uit het oog te verliezen.

'Wij geloven dat je je verleden nodig hebt om succesvol te zijn in de toekomst.'
Geschiedenis

In de zeventiende eeuw, toen de VOC-schepen kruiden, specerijen en suiker naar Amsterdam brachten, begon men op grotere schaal likeuren te stoken. Dat de Amsterdamse likeurindustrie zo belangrijk kon worden, kwam voornamelijk doordat de stad uiterst welvarend was en likeur, in vergelijking met bier en jenever, aanmerkelijk meer kostte. Daardoor konden alleen rijkere mensen het zich veroorloven om regelmatig een glas likeur te drinken. De gefortuneerde Amsterdamse kooplieden in hun beroemde grachtenhuizen of in één van hun kasteelachtige buitenverblijven langs de Amstel en de Vecht, trakteerden zichzelf en hun gasten op de meest exotische likeuren.

'Dankzij het grote succes in Nederland en de mogelijkheid tot export, kon de distilleerderij in de negentiende eeuw succesvol internationaal opereren.'