Distilleerderij | Proeflokaal | Slijterij | Webshop


Unfortunately we don't do the private tastings/distillery tours at the moment.

However, our tastingroom/bar/terrace is open 7 days a week for a visit where you can try and taste all of our products.

Hope to see you soon!

Het Proeflokaal

Openingstijden: dagelijks van 14.00 tot 21.00 uur

Het authentieke proeflokaal heeft nog steeds een 17e eeuws karakter en assortiment. Wij schenken een grote verscheidenheid aan jenevers en likeuren. Onder de diverse eigen likeuren bevinden zich veel oud-Hollandse likeuren, zoals Volmaakt Geluk, Bruidstranen en Hansje in de Kelder. Likeuren zoals de Boswandeling en de Half en Half hebben Wynand Fockink wereldberoemd gemaakt. Naast de overheerlijke jenevers (Superior) en vruchtenbrandewijnen kunt u hier ook genieten van voortreffelijke tapbieren. Het karaktervolle Proeflokaal, dat een bijzondere verzameling antieke flessen herbergt, kent nog steeds de traditie van het buigen voor het eerste slokje.

Om het individuele karakter van het proeflokaal te behouden is het niet mogelijk deze te bezoeken met groepen groter dan 7 personen. 

Naast het proeflokaal kunt u een distilleerderijproeverij boeken. We zullen je rondleiden door onze distilleerderij, je vertellen over de geschiedenis, productie methoden en de smaken van onze producten. Een proeverij van genevers en likeuren is bij deze tour inbegrepen.

Premium Cocktails

Wynand Fockink is van mening dat kwaliteit nooit mag worden opgeofferd voor het gemak. Daarom ontwikkelden we in de Wynand Fockink distilleerderij een nieuwe premium kant-en-klare premium cocktailervaring te creëren. Met alle complexiteit en vakmanschap die u in uw favoriete bar ook zou vinden, zonder dat u hier meerdere ingrediënten of tools voor nodig heeft. Wij brengen uw favoriete bar direct bij u thuis met de hoogstaande kwaliteit die u gewend bent bij het drinken en genieten van onze producten.

Onze Geschiedenis

In de zeventiende eeuw, toen de VOC schepen kruiden, specerijen en suiker naar Amsterdam brachten, begon men op grotere schaal likeuren te stoken. Dat de Amsterdamse likeurindustrie zo belangrijk kon worden, kwam voornamelijk doordat de stad uiterst welvarend was en likeur, in vergelijking met bier en jenever, beduidend meer kostte. Daardoor konden alleen rijkere mensen het zich veroorloven om regelmatig een glas likeur te drinken.